Διαγωνισμοί – Εκδηλώσεις


Σχολικό Έτος 2023 – 2024 (edugate.minedu.gov.gr)4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ


4ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά με τίτλο: «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-24


Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία 2023-2024


Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «Γύρω γύρω όλη … η οικονομία»


16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική (Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας – σχ. έτος 2023-2024)


14ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…Διάβασες;Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης» 2024, και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024, για το σχολικό έτος 2023-2024


Προκήρυξη μαθητικού λογοτεχνικού οικολογικού διαγωνισμού: «έγκλημα στον βιολογικό καθαρισμό». Συγγραφή αστυνομικού διηγήματος.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ένα Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκηςυπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης θα διεξαχθεί στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα οποία παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης | TEXAN  με διάρκεια έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 Οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση τα πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά κ.α).

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.


36oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), για το σχ. έτος 2023-2024


7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στη Στατιστική

Σκοπός του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στη Στατιστική είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για τη Στατιστική, να ενθαρρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν νέα εργαλεία για τη διδασκαλία τους και να αναδείξει τον ρόλο της Στατιστικής στους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας «The Diamond Challenge»


29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2024


2023-11-01

Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘΑ για το σχολικό έτος 2023-2024»


6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων ρομποτικής, Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) και λογισμικού με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού.

Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων- περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας- ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα κπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.


84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά « Ο ΘΑΛΗΣ», για το σχολικό έτος 2023-2024

Ο εν λόγω Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 9:00-12:00, θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που θα οριστούν σε συνεργασία της ΕΜΕ με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Παραρτήματα της ΕΜΕ όπου αυτά υπάρχουν. Τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ ( http://www.hms.gr/ ) λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον/στην Διευθυντή/ντρια της Σχολικής μονάδας που φοιτούν.


Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, οργανώνει και υλοποιεί ενημερωτική τηλεδιάσκεψη σχετικά με τα τέσσερα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που προσφέρει δωρεάν στα ελληνικά σχολεία, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού/Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόσκληση αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο σύνολό της: Διευθυντές/-τριες, Εκπαιδευτικοί, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, Μέλη Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητές/-τριες.

Η ενημέρωση αφορά, την οργάνωση και υλοποίηση των παρακάτω εγκεκριμένων προγραμμάτων τα οποία αλληλοσυνδέονται και διατίθενται χωρίς οικονομική επιβάρυνση:

 1. Εργαστήριο Δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»
  https://kidssavelives.gr/ypaith-ergastirio-dexiotiton-sta-scholeia/
 2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS»
  https://kidssavelives.gr/mathe-gia-to-ekpaidevtiko-programma-agogis-ygeias-sta-scholeia-kids-save-lives-isavelives-for-schools/
 3. Μαθητικός Διαγωνισμός σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024»
  https://kidssavelives.gr/mathe-gia-ton-mathitiko-diagonismo-kids-save-lives-championship-2024/
 4. Δωρεάν Πιστοποίηση 1,000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS|ERC)
  https://kidssavelives.gr/ekpaideftiko-programma-sta-scholeia/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
LINK ΣΥΝΔΕΣΗΣ (WEBEX): https://www.youtube.com/watch?v=SmdSYv8-y_I
(Επιλέξτε από τώρα την επιλογή ‘’Να λαμβάνω ειδοποιήσεις’’)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη, 17.10.2023
ΩΡΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ: 16:50
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ: 17:00 – 19:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Κόπτση και τον Ιδρυτή του KIDS SAVE LIVES κ. Αναστάση Στεφανάκη, θα ακολουθήσει ΑΝΑΛΥΣΗ των προγραμμάτων από τα μέλη της Παιδαγωγικής | Επιστημονικής Ομάδας του KSL και ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τα μέλη της μαθητικής κοινότητας.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στα Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών του KIDS SAVE LIVES, εργαζόμαστε ΜΑΖΙ για να κάνουμε τα ελληνικά σχολεία και τις Ελληνικές κοινότητες πιο ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
Με εκτίμηση,
Αναστάσιος Στεφανάκης
Ιδρυτής | Πρόεδρος Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών
KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές
https://kidssavelives.gr/


10ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2024

SAVE THE DATE: April 19-20, 2024 

Το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2024 του Κολλεγίου Ανατόλια θα πραγματοποιηθεί 19-20 Απριλίου 2024,  δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βιώσουν μια συναρπαστική και πλούσια μαθησιακή εμπειρία. Το συνέδριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια, θα υπάρχει όμως και η δυνατότητα συμμετοχής διαδικτυακά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

1 Δεκεμβρίου 2023Προθεσμία για την υποβολή του τίτλου και μιας σύντομης περίληψης (μέχρι 200 λέξεις) των εργασιών (προφορικής εισήγησης, αφίσας, ή πρότασης για την παρουσίαση έκθεσης- κατασκευής) μέσω της φόρμας υποβολής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.anatolia.edu.gr/ACSTAC

            Ενημέρωση για την αποδοχή των περιλήψεων έως 8 Δεκεμβρίου 2023

1 Φεβρουαρίου 2024:  Προθεσμία για την υποβολή πλήρους κειμένου για τις προφορικές εισηγήσεις. Αντίστοιχα, οι μαθητές που θα υποβάλουν έκθεση/δημιουργία/κατασκευή, θα πρέπει επίσης μέχρι 1 Φεβρουαρίου να αποστείλουν εικόνες ή video (διάρκεια εως 5 min) της κατασκευής μαζί με ένα αρχείο το οποίο θα περιλαμβάνει τα εξής:● Περιγράψτε την ομάδα μαθητών, τον τρόπο συνεργασίας και την ανάθεση ρόλων. (έως 200 λέξεις)
● Ποιο είναι το πρόβλημα το οποίο θέλετε να λύσετε με την κατασκευή σας (έως 200 λέξεις)
● Περιγραφή της ιδέας / λύσης (έως 300 λέξεις)
● Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην κοινότητα από την προτεινόμενη λύση ή κατασκευή ( Συνδεση επιστήμης με κοινωνική προσφορα -αν υπάρχει) ; (έως 200 λέξεις)
● Πως φαντάζεστε την εξέλιξη της ιδέας σας; (έως 200 λεξεις)

Επιστροφή εργασίας με σχόλια από τον Υπεύθυνο Επιστημονικού Τομέα και έως

15 Μαρτίου 2024: προθεσμία επανυποβολής της εργασίας με τις προτεινόμενες διορθώσεις 

19-22 Μαρτίου 2024: Εγγραφή στο συνέδριο    

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του ACSTAC  www.anatolia.edu.gr/acstac στην οποία θα αναρτώνται σταδιακά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece

04/10/2023 (μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023)

CanSat in Greece 2024Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Διαστημικής­­­
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός CanSat in Greece επιστρέφει!Το CanSat in Greece 2024 είναι ένας πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός διαστημικής που υλοποιείται από τη SPIN – Space Innovation με το συντονισμό του ESERO Greece!Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Κάθε ομάδα καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο 1km και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο cansat.gr/apply  μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ­